Alkoholbehandling – for hele familiens skyld

07 oktober 2020 Astrid Pedersen

Når et menneske bliver ramt af et alkoholmisbrug, er det ikke kun ham eller hende selv der lider herunder. Faktisk vil det som oftest forholde sig sådan at den nærmeste familie bærer den tungeste byrde når det handler om misbrug og afhængighed.

Som ægtefælle eller kæreste til en alkoholiker har du sikkert stiftet bekendtskab med de adfærdsmønstre man tillægger sig. Disse går under betegnelsen medmisbruger eller enabler adfærd, og inkluderer eksempelvis at lyve den misbrugsramte syg over for arbejdegiveren når vedkommende ligger med tømmermænd.

Medmisbruger adfærd kan også være når man undskylder sin fordrukne kæreste eller ægtefælle over for øvrige familiemedlemmer – eller måske oven i købet instruerer børnene i hvorledes de skal opføre sig når mor eller far er fuld eller har tømmermænd. Denne adfærd er på ingen måde hensigtsmæssig snarer destruktiv – især over for børnene.

Børn, som er vokset op i misbrugsramte hjem, kan udvise adfærds vanskeligheder og problemer med tilknytning. Disse tegn på mistrivsel kan trække lange spor ind i børnenes voksenliv. Og der er en overvejende sandsynlighed for at børnene selv bliver misbrugere når de bliver ældre.

Få alkoholbehandling for hele familien i trygge omgivelser

Derfor er det vigtigt at du tager affære, og bryder den onde cirkel. Dette kan du for eksempel gøre ved at kontakte et misbrugscenter. Her vil du kunne få rådgivning i forhold til misbrugsbehandling af din alkoholiserede kæreste. Denne foregår ved indlogering på et misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien.

Behandlingscenter Stien tilbyder samtidig sideløbende forløb tilrettelagt særligt til de øvrige familiemedlemmer. Her kan du og dine børn lære at forstå hvad et alkoholmisbrug er, og samtidig få terapi som kan styrke jeres familie sammenhold. På den måde vil I kunne fungere som kærlig støtte for den misbrugsramte når han eller hun skal til at bygge sin tilværelse op på ny. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling

Flere Nyheder