Find ud af, hvordan du opnår håndværkerfradrag

By:

Hvis du ønsker at få udført håndværkerarbejde på din bolig – for eksempel vedligeholdelse og reparationer af træ eller murværk, totalrenovering eller opfriskende malerarbejde – kan det sagtens være, at du er berettiget til det, der kaldes håndværkerfradrag.

Det samme gælder hvis du har brug for hjælp i huset så som assistance i forbindelse med børnepasning eller rengøring af din bolig. Her kan du også opnå fradrag. I det følgende kan du læse mere om hvordan du kan opnå håndværkerfradrag og hvor meget du i givet fald vil kunne trække fra i skat.

Håndværkerfradrag for håndværkerydelser

Hvis du får udført håndværker arbejde i dit hjem – det kan for eksempel være en energi renovering så som efterisolering af husets ydermure, eller måske afslibning af gulve i hele din bolig – vil det være muligt for dig at opnå et håndværkerfradrag på udgifter op til 12.000 kroner per år. Disse dækker dog kun håndværkernes arbejdsløn, ikke anvendte materialer.

Du skal være opmærksom på at et håndværkerfradrag har en værdi på cirka 27%, hvilket har indflydelse på hvor meget du reelt sparer i skat ved at trækker håndværker ydelser fra. Der ud over skal det firma, som udfører ydelsen, være dansk moms registreret. Og du skal kunne dokumentere din betaling, hvilket vil sige at denne skal foregå ved brug af Mobile pay, bank overførsel eller betalingskort, plus at du bør gemme alle kvitteringer for udført arbejde.

Håndværkerfradrag for service ydelser

For service ydelser så som rengøring eller pasning af børn kan du opnå håndværkerfradrag på op til 6.000 kroner om året. Den person som varetager opgaven behøver ikke at være moms registreret, men skal være fyldt atten år ved indkomst årets udløb og samtidig være fuldt skattepligtig i Danmark.

Du kan læse meget mere om hvorledes du beregner dit håndværkerfradrag på hjemmesiden https://husblog.dk/saadan-beregner-du-dit-haandvaerkerfradrag/