Hvordan ville verden have set ud uden biler?

By:

Det er nærmest utænkeligt, at vi ikke skulle have biler, når man ser på, hvor mange der findes på verdensplan, og der må næsten være nogle lande, der har flere biler end mennesker.

Nogle mennesker kan ikke undvære dem og dedikerer hele deres liv til dem, mens andre aldrig prøver at føre sådan en bil – men de kan godt lide at få et lift.

Så det er svært at forestille sig, at vi skulle have en verden ny om dage, hvor man ikke havde biler, og det ville nok ikke blive bredt accepteret, hvis vi forsøgte at udfase dem, fordi de sviner eller fylder.

Vi prøver tværtimod at gøre dem mere miljøvenlige og teknisk dygtige til at navigere i tidens trafik, så vi næsten slet ikke selv skal styre dem.

Så kunne der have eksisteret en parallelverden, hvor bilen ikke var blevet opfundet?

Bilen var kommet for at blive

En afdød bilopfinder sagde, at hvis man havde spurgt den jævne borger, hvad vedkommende ønskede sig af et bedre transportmiddel, før man opfandt bilen, så havde vedkommende nok sagt: en hurtigere hestevogn.

For man skal se udover, hvad der allerede eksisterer, og det er de færreste af os, der kan finde ud af det, så man havde brug for visionære opfindere til at kreere det, som vi ikke var klar over, at vi manglede.

Og lige dengang da bilerne kom frem og blev opfundet, så havde man nemlig fokus på damp, elektronik og maskiner, der kunne køre selv uden hjælp fra heste.

Derfor lå det nok i kortene, at man før eller siden ville nå frem til at opfinde en bil, fordi så mange forskede – endda uafhængigt af hinanden – på at skabe denne maskine.

Derfor var det formentlig uundgåeligt, men således bliver det spændende at se, hvordan vi i fremtiden vil opleve at have biler i samfundet.

Posted in: biler