Sådan holder du dit trægulv smukt

17 marts 2021 Maya Hindsberg

Afslibning er ikke noget, du kan foretage i tide og utide, da gulvbelægningen vil blive tyndere og tyndere, for hver gang du sliber det. Det er dog stadig en god måde at vedligeholde dit gulv, når tiden er til at slibe det.

Du skal begynde at overveje at slibe gulvet, når du ser, at dit gulv er begyndt at blive ridset og hakket, eller hvis dit gulv er lakkeret, og det er blevet slidt igennem. En gulvafslibning vil nemlig kunne fjerne både ridser og hakker og gammel efterbehandling, så du står med muligheden for at kunne vælge din overfladebehandling. Alle behandlinger har nemlig deres fordele og ulemper, så det er langt hen af vejen et spørgsmål om smag og behov. De to store spørgsmål er, hvilket udseende du ønsker, og hvor slidstærkt du har brug for, at gulvet er.

Typer af efterbehandlinger

Den første type behandling er lud. Der skal du være opmærksom på, at lud ikke kan stå alene men altid har brug for en anden efterbehandling også. Ludbehandlingen gør gulvet lysere, og stopper det fra at gulne, men beskytter det ikke.

Sæbebehandling er ofte et populært valg, da det giver et flot og naturligt udseende gulv. Ulempen er dog, at det ikke er særligt slidstærkt eller afvisende overfor skidt og snavs. Hvis du dog har en livsstil, hvor gulvet ikke nødvendigvis bliver super slidt, kan det dog sagtens være et fint valg.

Oliebehandling er også en mulighed, som mange er glade for. Det er en af de mere naturlige efterbehandlinger, men den giver en varmere glød end f.eks. sæbebehandlingen, som ikke alle er glade for. Mange vælger den altså fra pga. udseendet. Dog er den god til både at afvise slid og snavs. En sidste fordel er, at den også kan lappes, hvis et bestemt sted bliver slidt igennem.

Det er f.eks. ikke muligt med lak, men lak er til gengæld den mest slidstærke efterbehandling.

Flere Nyheder